Този дъжд
е причастие за мен.
Земята тръпне упоена
от хладните му ласки.
Захвърлям всички задължения
и тръгвам с него по света...
Някои ще ми простят.
Други от почуда ще възкликнат:
„Луд ли е,
че само той
не намери суха стряха!”
Пък аз волно си свирукам,
а дъждът ми ръкопляска.
© Стойчо Станев Todos los derechos reservados
Благодаря,Пепи!