Красива, чиста, пролетна вода,
щастлива от небето как потича,
остава в мен дъждовната следа,
която с кротка нежност ме обича.
Дъждът е мой приятел, верен, благ,
където и да съм, ще ме открие,
загуби ли ме, ще ме търси пак,
намери ли ме, празник ще сме ние.
© Милена Френкева Todos los derechos reservados