Дъжд ли вали
или плача с дъжда едновременно?
Тичат сълзи.
А небето поглежда засрамено.
Хълмът гори
от облачни погледи - влюбени.
Сипят коси -
елите пак са разлюбени.
С жълти очи
топлят цветята поляната.
Вятърът ехти,
духнал за миг под премяната.
Облачни дни -
преброявам цялата седмица.
Нека вали!
От днес съм дъждовна кръщелница.
© Дарина Дякова Todos los derechos reservados