1 abr 2008, 22:08

Дългът на поета 

  Poesía » Filosófica
468 0 1

Дългът на поета

 

 

Да служи с цялата си сила

усещаше, че трябва той,

за да успее свойта мила

душа да вкара във покой.

 

И песните си той зарежда

със светлина, със блясък, с чест.

И римите си преподрежда,

не чувствайки умора днес.

 

Това за него е велико

и просто - кат' живот и свят -

словата да излее тихо,

а после - мир и благодат.

 

Така той щастието търси

и новия живот красив,

от всичко зло да се отърси,

готов за свят нов и правдив.

 

Не иска вече грозни битки

с незнайни, подли врагове.

Готов е за живота нов -

велик и пълен със любов.

© Нико Ников Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??