Останаха ми зъбите в английско.
Беззъб отивам в моята Родина.
На празниците, даже да не искам,
ще се лиша от мръвка и от вино.
Учудени четящите ще бъдат.
От виното защо ли? То е просто.
Мезето щом от масата пропъдя,
кой нормален би дошъл на гости?
Виното се пие със приятели
и няма ли мезе, то киселее.
За празниците вече си изпатих,
без зъби и да хапя не умея...
Ще се наложи да съм мил в Родината.
Тук всички имат зъби и по много.
Моите, в една кутийка синя,
дрънчат сега. Забравени за Бога.
Нека ме прощават враговете,
мога и със думи да ги хапя.
Въпросът беше тука за мезето,
но само от главата си, си патя.
© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados