5.01.2018 г., 23:11 ч.

Един акъл - къде по-напред 

  Поезия
464 0 2

Останаха ми зъбите в английско.

Беззъб отивам в моята Родина.

На празниците, даже да не искам,

ще се лиша от мръвка и от вино.

 

Учудени четящите ще бъдат.

От виното защо ли? То е просто.

Мезето щом от масата пропъдя,

кой нормален би дошъл на гости?

 

Виното се пие със приятели

и няма ли мезе, то киселее.

За празниците вече си изпатих,

без зъби и да хапя не умея...

 

Ще се наложи да съм мил в Родината.

Тук всички имат зъби и по много.

Моите, в една кутийка синя,

дрънчат сега. Забравени за Бога.

 

Нека ме прощават враговете,

мога и със думи да ги хапя.

Въпросът беше тука за мезето,

но само от главата си, си патя.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??