Една душа – дошла да свети в мрака.
И спътник да намери - моята душа.
Вървейки двамата през тъмнината,
отдавайки на други хора светлина.
През трудности житейски и нелеки,
повеждайки към истина една.
Как да пребъде любовта навеки,
искрица - жар в човешките сърца.
Как да не вярваме на тъмнината,
която днес обзела е света навред.
И тъй поробва ни душите в мрака,
отравяни от болка и беди безчет.
© Валентина Недялкова Todos los derechos reservados