Една мечта почука на вратата,
а аз любезно отваряйки видях,
че си е леко, невинно повдигнала полата.
За жалост понечих да я докосна,
и в мига, в който го направих,
тя обърна се, избяга.
Търсих я с години
по сенчести градини,
по гори зелени,
по стръмни канари,
но, уви, сърцето ми
все си с мъката тупти.
Захвърлих ги всичките наследство и земи,
с едничката цел душата си да удовлетворя
и този ангел чрез думи и ласки
да съблазня.
Тя беше, как да се изразя,
тази неподправено красива,
дяволски похотлива,
зеленоока пленителка на моята душа.
Но, уви, нека се повторя,
сърцето ми все си с мъката туптя...
© Todos los derechos reservados