1 mar 2012, 14:48

Една неделя 

  Poesía » Filosófica
377 0 0

   

                 Една неделя

 

Неделята е стоплила стъклата.

Оглежда ме смирено и мълчи...

И аз се зверя в нея, будалата,

и чакам зимата  да зафучи...

 

А тя ме гледа кротка и  свенлива.

Окъпана от слънце и лъчи...

Със влюбен поглед ме опива,

пронизва ме с  учудени очи...

 

В небето  слънцето е засияло,

в предпролетната  синева...

И сякаш и то  е разбрало,

че идва вече пролетта!

 

Навън гъмжи поляната, пред блока.

Дерат се в нея  детски гласове...

Сергията продава жива стока!

И всички ни навън зове!

 

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??