Когато затворя очите си,
небето смирено заспива
и облачно тихи годините,
стрелките на времето спират.
Тогава познатите улици,
до скоро рисували срещи,
притихват след стъпки изгубени,
в сърцето на късната вечер.
И някак небрежно бродирани
по тъмната риза на здрача,
звездите посипват с усмивки
смълчаните пролетни сгради,
където събуждат се сънища.
Където мечтите се сбират
и нежно ухаят на бъдеще.
Частица от утрото скрили.
© Эоя Михова Todos los derechos reservados