21 ene 2021, 22:31  

Едно изречение 

  Poesía
930 8 19

Погледнах нагоре. Небето се свлече,

и в двора се пръснаха хиляди срички.

Животът е кратък – едно изречение,

но с няколко грешно подбрани: “Обичам те”

Удавих в мастило и восък земята,

венчах ги за по̀лета –  птици ранени.

И сигурно някъде губех душата си,

а може би тя се загубваше в мене.

Изкачвах (надолу) мълчания стръмни

и чувствах, че с вик ще се скъса сърцето ми.

И чувствах, че пак ще се пръсне на думи

в листа ми последен – в едно изречение.

 

© Деница Гарелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??