За веч едно листенце там ще се отрони,
ще падне във дълбоката тъга,
то цвят било е някога тогава,
когато нямало е вечната тъга..
Краят му дошъл е вече, то потъва
нейде в самота, обляно в кръв,
потъващо в пръстта.
Смъртта го зове, отведе го във своите
покои и никога не ще го върне Тя,
заключи и спомена на Вечността
да го пази зад високите си порти,
за да види колко коварна е Смъртта.
Погреба Тя малкото и тъжно листо,
то можеше все нявга да изстине,
там дълбоко във пръстта...
Дошла е твърде рано май за него,
приветства го с венеца черен:
- Добре дошло при нас, ти не се страхувай!
- О, тук никога сълзи не капят, недей
да ги приветстваш в своите очи,
съдбата е била такава да видиш рано
всички ни сега, ти герой си - запомни го!
Самичко, но герой си, запомни го! Самичко,
плахо, но герой, помни го! Всички ще те
помнят от сега, защото всички се страхуват
от Страха!
© Деница Димитрова Todos los derechos reservados