Нежен вулкан. Благодатна пустиня.
Сянка на слънце. Тунелна зора.
Обич от Нарцис. Рубинено-синьо.
Бял егоизъм. Небе в пещера.
Всичко във мен е такова, каквото
никога няма да бъде без теб.
Ти презачена екс витро живота ми
и прероди старостта ми в дете.
Счупих се, пръснах се в атоми луди,
взех от Големия взрив радостта,
станах Вселена с безброй пеперуди,
пърхащи трепетно над нежността.
Мое момиче. Безбожна богиньо.
Ангелски земна. Със тебе горя.
Нежен вулкан. Благодатна пустиня.
Сянка на слънце. Тунелна зора.
© Валентин Евстатиев Todos los derechos reservados