21 sept 2011, 13:13

Есенен дъжд 

  Poesía
533 0 2

ЕСЕНЕН ДЪЖД

 

Небе и земя във едно са се слели.

Дъжд ситен и кротък неспирно вали.

Животни и птички къде са се сврели?

Навън е тъй тъжно и пусто, нали?

 

Дръвчетата красни, във златна премяна,

напомнят ми вече със тиха тъга,

че време дошло е, дошло е за смяна

на лятото жежко със есенна жал.

 

Душата ми тъжна на есен прилича,

забулена цяла в безкрйна мъгла.

Как искам аз някой и мен да обича,

да бъда желана, мечтана жена.

 

Самотна съм толкова дълги години!

И есени колко до днес отброих!

Животът ми низ е от тъжни руини,

невесел е моят безропотен стих.

 

А вънка дъждът не престава, не спира,

не иска да знае за мене дори,

и всяка надежда без отзвук замира, 

и туй е, което най-много боли.

 

Горчиви сълзи като капки дъждовни

лицето ми бледо покриват сега.

Аз зная, че, капки, не сте вий виновни

за мойта злочеста, нелека съдба.

 

Небе и земя във едно са се слели.

Веч есен дъждовна дошла е, нали?

Очите ми радост не са ощ' видели,

дъждът не престава - вали ли, вали!

 

© Анка Келешева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ти, Жанет, за приятелската усмивка и за желанието да ме зарадваш.
  • Много тъжно
    Пращам ти една огрооооомна усмивка,
    от сърце,да те зарадвам мъничко поне
    Харесах стиха!
Propuestas
: ??:??