Небесната раковина
Създаде земя и вода
Богът на слънцето
Дирите си насочи
Към крепост непозната-
Езическо тайно светилище...
Набъбва и приливът
Като ориз в паница
Пред мене - миналото
Зад мене - бъдещето
Зелена котва
Тегли
Пуска
Разсича
Възелът на сърцето
Море неспокойно
Ела!
© Янко Todos los derechos reservados