8 jul 2008, 7:48

Есента в мен 

  Poesía » De amor
594 0 4
________________________________

И есента безкрайна в мен
обгръща ме със длан студена,
пред езеро от изсъхнали сълзи
пада и последният повехнал лист.

Животът ми - неспирна лудост,
свършил, преди дори да е започнал,
сега затръшва в мен последен -
и болката, и радостта,

и мъката, и вярата - да, и тя,
и тя губи се в пресъхналите ми очи.
Не искам да поглеждам теб -
твоето сърце отдавна забравило е мен,

твоите ръце отдавна чужда плът докосват.
Твоите очи отдавна в други болката изгарят.
И ето - есента безкрайна в мен
отново лист отронва
и някак мътно и болно е в душата,
в която вечно за тебе огън ще гори.

_______________________________________________


© Симона Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??