Евгений Онегин 2012
На Недялко
„Служив отлично – благородно,
долгами жил его отец,
давал три бала ежегодно
и промотался наконец.”
А.С.Пушкин
Неделя Светла, благородна,
неделно името дарила,
и с първа глътка кислородна
била съдбата мила.
От бяла, млечна топлота
прескочил първата врата.
Заявка дал със мощен вик,
надлежно ускорил се маховик.
По елипсите земни се въртял,
и всичките с приятели броял.
Страхът по капки си разреждал
с банално-течната надежда.
Веднъж в комета ярка,
небето дялнала на две,
той знак видял: с небесна мярка
да плаши бездни страхове...
На тежки маси смело заседавал
пред пълните очи с възторг,
в пробита лодка се спасявал –
не давал на страха комфорт.
На френските обряди почитател –
със виното Червен тротил
и сол по тон с приятел...
вегет-диети замразил.
С мажорни четри полутона...
изящен, епикурен стил
и с четри бала във сезона
страхът си той обезличил.
Със теб и аз съм днес безстрашен,
но в мен съмнение проби:
така страха преплашил,
не се ли Раят далечи?
© Николай Начев Todos los derechos reservados