Гарван грачи от тополата висока!?
Пее песен с дрезгав глас.
Пее той за мъката човешка!
Грозна е но е за нас...
По пътя черен вятърат,той вятърат,
играе танц прашлив...!?
С торбичка скъсана и вехта,
от трендафил рошав и бодлив.
В сумрака с прахоляка,
скърца старата каруца...
На старец белобрад и уморен
от отминалия дълъг ден.
Гарван грачи от тополата висока!?
И напомня на света!?
Че живота продължава
по трудния си път из нашата земя.
© Ангел Todos los derechos reservados
за оригиналния елегичен стих, който съдържа
много актуално послание!