30 sept 2013, 11:39  

Гледам те 

  Poesía » De amor
1230 0 14

 

 

 

                                                                                                    На Музата ми 

          Гледам те

          и душата си изпирам

          от всички досегашни грехове,

          през годините, които съм събирал,

          с надежда да открия това лице.

 

          Лицето ти,

          насън изографисвана картина

          всяка нощ в най-високото небе,

          там където синьото в черно се прелива -

          убежище на всички богове!

 

          Гледам те,

          смаян, сърце си аз пречиствам

          и унесен от люлчина приспивна песен

          в очи си те притварям - да си близо

          до едни тъй искащи зеници на дете ...

 

 

 

                  

© Валентин Василев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??