25 ene 2008, 13:53

Градината на Мъдростта 

  Poesía » Filosófica
1043 0 3

Отваряща се почвата под вечността,

повличаща сьс себе си и младостта,

попиваща забравата сьс старостта,

извираща от вечността е Мьдростта.

 

А пьтища от спомени, легенди,

потьнали в прах и мрьсотия,

помитаща без милост и без време,

се кьпят в своята стихия.

 

Преплитащи се няколко сьдби,

прескочили през времето и вечността,

пречистени от вярата в любовта,

се срещнали направо с Мьдростта.

 

Поканила ги в Нейната градина,

в царството на Мьдростта,

поднесла им от плодовете,

набрани с мьничко тьга.

 

Отглеждани с любов и болка,

поливани в сьлзи от крьв,

пречупвани от пориви греховни,

лекувани от Нейната любов.

 

Изпратила ги с дарове за всеки.

Поднесла им по семенце от сила,

опрашено от техните сьдби,

отгледано в Нейната градина.

 

Прибрали се преплетените им сьдби.

Направили си собствена градина.

Пречистена, без прах и мрьсотия,

ухаеща на мьничко магия...

 

                                                                                              25.01.2008г.

                                                                                              София.

 

© Ирина Чолакова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??