Безмълвности.
Чакълести пустини.
И градове, застинали в бетон.
Асфалтов дъх души градините.
Животът е изрезка от картон.
Кутийка мазна от фалафел.
И дъх на чесън и карбид.
Изчезна малката русалка
с последна клечица кибрит.
Не съм заспивал десет века -
като в зловещ среднощен карнавал
видях разпънат в мен човека,
разбит преди да е живял.
© Стефан Балди Todos los derechos reservados