С дни десетки се крих
от зверове жестоки и зли.
И най-накрая открих,
че те от мен уплашени били.
Търсех сили прошка да давам,
уших си от коприна крила.
Мислех ангел небесен да ставам,
а в техните очи аз звяр съм била.
На книга забравена, прашна,
точка да сложа реших,
че тежестта на спомена е страшна,
че трудно е да изрека: Сгреших!
И започнах да пиша наново,
прошка да искам без срам.
Защото всеки дъх е олово,
когато наказваш се сам.
© Тита Todos los derechos reservados