Нелепо грешките на този свят
Прощава който както си поиска
Глава преведена и брат до брат
Удавят мъката със ледено уиски
******
Отпиват щедро с поглед замъглен
Вонящата горчилка на живота
Прошката, обвита в целофан
Седи и чака някой да я разпечати
******
Времето разнася своята сянка
Покрива сляпо подлост и лъжа
И никой вече никого не пита
Какво и как ли би простил
******
Но нейде там дълбоко във душата
Стои и гние черният куршум
Изстрелян злобно във плътта ти
убива бавно и без много шум
******
Какво че някой прошка е изпросил
Получил я е даром и без срам
Опитва с нея кратер да запуши
Дренаж отчаян в зейналата рана
******
Усмихваш се живееш погнусен
В лицемерно сляпо примирение
Дали простил си или опростен
Това за никой не е от значение
© Весела Маркова Todos los derechos reservados