Спри в топъл, слънчев ден,
под разцъфналите бели клони,
леко с ведра свежест упоен,
спри мига и нека вятър те догони.
Запази в сърцето си картина,
блаженство и спокойствие на пролет,
зелена, сочна с ласка на любима,
запази я и нека води те в полет.
© Александър Митков Todos los derechos reservados