С плам в сърцето се решил да пита
достоен рицар своя крал.
Застанал смело пред свирепа свита.
Принцесата поискал, за това живял.
— За любовта аз всичко ще заложа.
Живот без обич – как да понесеш.
— Любов ни дай, о мили Боже!
За лешояда без любов сме леш.
На любовта корона ѝ отива.
Сърце без обич просто е гранит.
Без нежност някак ни е криво
и без любов животът ни е бит.
© Люси Атанасова Todos los derechos reservados