8 jun 2012, 13:50

Идилийка 

  Poesía » De amor
470 0 0

ИДИЛИЙКА

 

Щом плувне в небето луната 

и трепнат край нея звезди,

в миг посребрее тъмата 

и в тебе нахлуват мечти...

 

Замигат нестройни седенки...

Редят се  закачки и смях.

Притискат се влюбени сенки.

Целува се първият грях!

 

Усмихната щъка луната.

Нощта съучастно мълчи.

Заплискат русалки в реката 

и гледат със лоши очи...

 

По-късно заспива селото.

Затварят си будни очи...

Полека затихва хорото 

до третите  селски петли!

     28.10.1950г. Първомай

 

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??