Пиян съм пак, приятелю, наздраве.
Седни на мойта маса... този камък...
Последното достойнство ме остави,
сега съм просто един клоун жалък.
А помниш ли ме какъв бях преди години,
когато имах своето семейство,
когато бях орел сред висините сини,
преди кръвта и черното злодейство?
Отне ми ги шофьора там пиян,
но даже ден не влезе във затвора,
а аз на камъка сега съм сам -
за съжаление и смях на всички хора...
Седни, приятелю, и ако имаш, дай петак
за да си купя пак шише ракия,
че трезвен ли съм, като вълк съм, единак,
и цяла нощ от болка към луната вия...
19.08.2016.
Георги Каменов
© Георги Каменов Todos los derechos reservados
Благодаря ти!