13 jul 2013, 20:29

Избори Отново 

  Poesía » Civil
410 1 1

Изборите чукат на вратата

във тази закъсняла неспокойна пролет.

Отново почва евтиният театър

в декор от партии, програми

и изтъркани играчи,

в украса на скалъпени прогнози

с адрес към пъстрия шпалир

наивници-зяпачи.

 

Не почна Българската пролет!

Народът умълчал се, направи опит

да разтвори своите криле

в прибързан кратък полет.

Но, не би! Изглежда му е рано!

Изправи се, обаче

не бе дошъл моментът

на дълго чакани водачи!

 

Сега наново ще го дъвчат,

ще му разтягат дъвки

и небивали локуми.

Дори ще му размахват пръст,

ще го заплашват с лоши дни

и нови нескопосани зулуми

 

като че досега му беше малко.

То този цирк си няма край!

Хоро с навързани безсрамници

пак със мерак за апетитен пай!

 

Ех, тъжно му е на човек да наблюдава

безсмисления омагьосан кръг,

във отчаянието завладян,

а има право на живот достоен,

а има право да захвърли патерицата

на дългия, безрадостен недъг!

 

гр. София, 20.04.2013 г.

© Димитър Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??