Не паля свещи. Помени не правя.
От памет нямам нужда, за да светя.
Все още имам право на забрава,
а някога и мен ме забравете.
На мъртвите дарявам свободата -
не са им нужни спомени сълзливи.
Които не живеят на земята,
са в своя собствен свят, различно живи.
И панихиди тежки не отслужвам,
заминали не нося на гърба си.
Защо да ги тревожа с тъжни чувства,
с измислен дълг да тровя участта си!?
Което е било, не се завръща
(или поне, не в същата си форма).
Миражи в дим тамянен не прегръщам,
а показната скръб, не ми е норма.
Живея тук и днес. Не ме съдете,
а озарете с обич световете си.
Замина ли си, свещи не палете.
Не ви е нужна памет, за да светите.
© Вики Todos los derechos reservados