Ако болката се заличава,
ако спира някога скръбта...
След това, какво остава?
Храм от прах и пустота...
Свято място, във което
той до вчера беше Бог,
но от времето превзето
избледнява... И без срок
самотата настанява
свитата си от тъга.
Мъка и печал пленява
храма с мъртва красота.
А във него шепот жарък.
Женска фигура мълви...
Със очи със пламък ярък.
Във сълзи... До зори...
© Стефка Крушарова Todos los derechos reservados
свитата си от тъга.