Родена с огнена душа,
с ковано в пламъци сърце.
Чертая своята съдба
с едничките си две ръце.
Страстта - приятелка добра
е сянката ми през деня.
Гори стихийно във нощта,
щом волята с желание сменя.
Не спя, пулсирам и едва
молба успявам да прошепна:
Простете ми, че съм жена,
дете на силата великолепна.
Тя подчинява чрез наслада,
чрез нежност и очарование,
разгаря във душата клади,
прошепва искрено признание.
Обичам ли съм силна
и боледувам щом намразя,
а ако мракът ме застигне
с любов от него ще се пазя.
Въздъхвам и глава поклащам,
не е за мене, не и днес.
Което огъня подклажда.
И разумът взима превес.
Но може би ще разцъфти
във утрото усмивка радостна.
Позната тръпка ще смути
покоя ми с импулса сладостен.
Ще засияя и потъна в блян
да стана слънцето на нечий ден.
И от магията ми окован
да е щастлив във моя нежен плен.
Ще бъде, зная, но сега
поемам пътя на мечтите.
Жена съм, моя е нощта
за мене светят и звездите...
© Мария Митева Todos los derechos reservados
La obra participa en el concurso:
Който от вас е безгрешен, нека пръв хвърли камък върху нея »