23 ago 2024, 8:47  

Животът на последното щурче 

  Poesía » De amor, Del paisaje
90 2 2

Нарамил слънцето на загоряло рамо,
закътал сенки от делфини, весел смях
си тръгва август. Раковини има само
и светла обич му напява тихо в тях.

 

За миг поспира се, поглежда малко вяло,
помахва тъжно към ятата – да летят.
Едно плашило гушва, после отначало
брои си дните... и за кой ли вече път.

 

А те топят се тихо – шепа морска пяна,
септември близо е, зад хълма. Ей го, нà.
Души на влюбени за спомен ще останат,
в очите тъжни на пияната луна,

 

а после август ще забрави тя. Жена е,
септември – пъстър водопад ще потече
и ще я лъже всяка нощ, че е безкраен,
като живота на последното щурче,

 

което в песента си любовта е скрило
и учи вятъра да пее, и без глас.
И хем е тъжно, хем копнежно е, и мило
несбъднатото лятно чудо между нас.

 

https://youtu.be/3YAGvCq2L0E?si=oaqXCXxThNSC25ee


 

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??