Кажи - можеш ли
да прегръщаш вода?
Ей тъй на -
като обръч на бъчва
с ръце да обхванеш прохладата?
Да опитваш със устни,
да придържаш със коленете си
в скута
и тя
по магически начин
да спре да тече,
като в зимно утро?
И по магически начин
отново чрез топлина
да запази водата
формата си?
Кажи -
да прегръщаш жена
можеш ли?
Публикувано във:
© Павлина Гатева Todos los derechos reservados