Трева зелена
златни клони
слънце грее
безоблачно небе
няма вятър
паднали листа
по алея златна
вървиме ти и аз –
идва есента.
Тревата изгоряла
мъртви клони
паднала слана
облак буреносен
вятър северняк
мътни локви
по алея кална
разделяме се ти и аз –
това е есента.
© Пламена Огнянова Todos los derechos reservados