28 nov 2017, 23:13

Какво се крие 

  Poesía
385 0 1

Не интегрирай малцинствата.
Те следват своята съдба.
Много често, пред вратата
се спират. Там са у дома.

 

Тях, интеграцията ги убива,
орязва техните криле.
Борба за собствена щастливост
кодира всеки от дете.

 

И малцинствата имат свои
стремежи, цели и мечти.
Те имат своите герои,
те имат своите сълзи.

 

А интеграцията, ги заставя,
да следват чужд, неискан път.
Много взема, който дава -
закон неписан, но и тъп.

 

От кожа пилешка - цървули,
не може никой да ушие.
Кому са нужни само бури?
Зад интеграция, какво се крие?

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Интересна гледна точка, над която рядко хората се замислят. Но и обособяването на малцинства, които живеят по собствени закони и порядки и отказват да се съобразяват с общоприетите норми, не е решение. Проблемите винаги са многостранни...
    Поздравления за стиха!
Propuestas
: ??:??