Да си различен не е унизително,
а тъп - понякога е положително.
Да бъдеш умен не е наложително,
ако изглеждаш външно поразително.
Да си послушен често е награда,
а да си гъвкав - двойна изненада.
Да бъдеш мачкан е правдоподобно,
ако говориш твърде неудобно.
Да си богат и беден едновременно
в дела и документи е съвременно.
Какъвто си, не се приемай насериозно,
не го обърквай с Божие дарение,
диханието е не-пре-тен-циозно
и там е скритото на Бог творение.
© Todos los derechos reservados