Страната е затрупана с лъжи.
Никой не се хваща да изрине.
Истина под преспите лежи,
а полетите пълни за чужбина.
Години там не спира да вали.
Привикват вече всички със лъжата.
Зомбират хората със новини,
показват само ужаси в страната.
С хотели застрояват планини,
морето е превърнато в сергия.
И все не стигат пустите пари,
защото по етажите се крият.
Все едни и същи се въртят
на постовете дето е лапачка.
Работещите ръбат сух комат,
защото имат мисия - да бачкат.
"Земя като една човешка длан",
парите ти са в точни портмонета.
Раздава Яни някакъв Доган,
а дядо Йоцо смуче си чейнето...
© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados