19.02.2016 г., 7:29 ч.

Картинка 

  Поезия
408 0 1

Страната е затрупана с лъжи.
Никой не се хваща да изрине.
Истина под преспите лежи,
а полетите пълни за чужбина.

 

Години там не спира да вали.
Привикват вече всички със лъжата.
Зомбират хората със новини,
показват само ужаси в страната.

 

С хотели застрояват планини,
морето е превърнато в сергия.
И все не стигат пустите пари,
защото по етажите се крият.

 

Все едни и същи се въртят
на постовете дето е лапачка.
Работещите ръбат сух комат,
защото имат мисия - да бачкат.

 

"Земя като една човешка длан",
парите ти са в точни портмонета.
Раздава Яни някакъв Доган,
а дядо Йоцо смуче си чейнето...

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??