Жълтурчета сред килим от глухарчета-
вълшебни, кристални топчета!
Две се пръскват и зарята гръмва.
Безброй снопчета във въздуха,
падайки подават ръка за танц, докато се съмва.
Листата на дърветата са виолонистите, когато духа
и мексиканска вълна си правят храсти
Вали, вода ми се изпарява до дъга в небесата,
редат си соларни ефекти фантастични благодарности.
Облаците се гушкат и с тях и пада завесата.
Приказно е, само момина сълза тъгува,
мечтае на сцената да празнува.
Трилистни детелини хвърлят кал обидно
върху четирилистните, а те си пеят свидно.
Винаги до снимката на любимия с бегония нежно
символът на щастието се усмихва.
Божурите пък се разперват небрежно,
за да скрият тези съкровища и шума утихва.
Бутат себе си, девойка се оглежда:
циклама, хризантема, роза - всеки предсказва.
Слънчогледът отвисоко, като слънце поглежда
и всяка семка житейска мъдрост разказва.
Всеки пуска своя чар и се надува,
килим от мечти се жадува.
© Tebasile Todos los derechos reservados