Когато бях дете,
усмихвах се на слънцето,
когато ме изгаряше.
Дори когато знаех, че боли,
не спирах да го търся със очи.
Малка моя,
чувах да шепти луната
и сред звездите като сестра
разказваше ми приказки за добротата.
Вярвах й, не чула за смъртта,
която без да пита влиза през вратата
и няма добротата да я спре,
но страх не будеше в очите на дете.
Когато малка бях,
тичах през разцъфнали поля,
не виждах в нищо грехове
и леко беше на душата.
Когато се оглеждам в детските очи,
все още мога да мечтая
и на децата ми смехът ще заличи
белега от хорските злини.
Пораснах, но с душата на дете
и винаги очи едни ми стигат
да разпозная добротата,
а хората ме мислят за богата,
но не поглеждат в моето сърце.
Там болката се бори с топлината
и виждам още със очите на дете,
когато някой му се иска да заплаче,
със макове косите ще му кича
и сред полята от синчец
ще го науча да обича,
дори смъртта на прага да е спряла,
само любовта след нея оцелява.
© Радка Иванова Todos los derechos reservados