Когато младостта си отива...
Като сън се изнизват годините млади.
Живееш забързано. Не смогваш дори
да спреш да починеш - ще забави
оня ритъм житейски, болт, от който си и ти...
Едновременно вършиш - кариера градиш,
дом строиш. Брак или без - създаваш деца!
И всичко във темпо и тичаш дори,
и нявга не стигаш до мъжки сърца...
Колко твоето жадно за това е било!
Прозираш го. Късно. Изпуснал си влака!
Да стигнеш и с тичане - едва би могло...
Очите остават все още отворени! Чакат...
И дори да увeхнат чертите красиви -
сърцето мечтае за трепета нов...
Когато дори младостта си отива -
копнее за ласки, pа неизживяна любов!
Но... всичко /със право/ на младостта ѝ отива -
да мечтае, да люби и даже да греши...
А старостта - нещата подобни тя трябва да скрива
че грозни изглеждат, неприлични дори...
Напук на годините - сърцето е здраво,
събрало копнежи във огромен балон
за капчица обич може лудост да прави
и да хвръкне безумно във мечтан небосклон!!
28.11.2017
© Ирина Филипова Todos los derechos reservados