С късо елече елхичка
плаче и тихо нарежда:
- Много се чувствам самичка,
искам огнище с надежда!
Вятърко припка край нея,
скача по голите клони:
- Луд съм по теб! И копнея
да те навържа с бонбони!
Имай ми вяра! Сестрите,
бяла премяна ти шият!
Вчера говорих с мъглите,
днес пазарят на кошия!
Сребърна приказка пиша,
стихове в снежни тетрадки,
как на канела мирише
виното с коледни сладки!
Баница топла ти свивам
с песен в комина завита,
само почакай – отивам
да изтъркалям и пита!
Дрянче с герданче се пъчи,
с пуканки в гривнички бели –
изгревът Слънчо научи
с тях да бродира кордели.
Всичко за тебе любима!
Свежа, зелена през зима.
С мойта любов догодина,
още елхички ще има!
© Todos los derechos reservados