8 sept 2009, 17:35

* * * Корени 

  Poesía
466 0 4

На Тина и Жоро

 

                            КОРЕНИ

 

            Още чувствам от моите корени

            към ума си живителни сокове.

            Но сърцето  е глухо за спомени

            и ги праща в забрава жестока...

 

            Още чувствам как нежни филизи

            вземат сила от корена смело

            и по пътя си – дълъг и труден -

            те нагоре сами са поели...

 

            Но и чувствам - напуска ме вярата...

            Тази брадва, разсякла кората ми  

            и мъзгата със огън изгарящ

            днес превръщат във пепел душата ми...

 

            Но се моля – дано мойте кълнове

            да спечелят накрая борбата си                           

            и успеят с живот да изпълнят               

            всичко...

            от корена - до листата си...!

© Георги Ванчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??