Тази ноемврийска нощ тишината
е безпощадна - тя моето име зове.
Обгръща ме, блъска се в мене, пълзи
и възражда моите страхове.
Щом слънцето залезе зад горите
и започна нощният ми кошмар,
тъмнината ме блъсна в гърдите,
самотата ми удари шамар.
Есенен студ проникна във мен,
вкамени сърцето ми от страх,
а после, с един единствен удар,
го разби на пух и прах.
А на сутринта с какво ще усетя
шума и светлината на новия ден,
неспособна съм вече със нищо
да спра страха, бушуващ вътре в мен.
© Павлина Ненова Todos los derechos reservados
всички носим страха в себе си...
а не бива...ти си мъдра и силна!
с много обич, мила Павлина.