Крепост
Стените се рушат
и ти се открива този нов свят.
На прах се разпиляват,
но всичко е в този сив цвят.
Нали сърцевината очакваш да ти се изпречи?
Стената е това - една преграда,
създадена само да попречи.
Но явно е това - няма го града.
Нищо няма - ярка сивота,
а ти очакваше това - душа цяла,
една необозрима красота.
Поне сега това е - суша бяла.
Отблъсква те - аз зная,
някога градът бе това - цветна градина,
но рани няма в Рая,
а тук се разрази това - огнена картина.
Какво сега ще правиш?
Ще съграждаш онова - старата стена
и пак ще заличиш?
Или ще засаждаш онова - градината една?
© Ива Костадинова Todos los derechos reservados