И жертвата на доверието е необходима!
Спешно се налага да намерим човек с име:
неопитен и невиновен,като Божий агнец!
Ще воюва Синедриона с този никакъвец...
Ще плаче майка Му и Лазар!Но тълпата
ще реве,че не е помазан за власт;и суетата,
да се увещае Пилата да Го разпне на Голгота!
И после другиму вината да вмени със охота...
Има-няма много време,ще сварят и курбана!
Хайде,дявол да го вземе,че в казана не остана.
Курбан-жертва,принасяне на такава на невинен
в превод от турски
© Стойчо Станев Todos los derechos reservados