Като частица от света,
денят е вече грохнал кон.
Боли ме лявата пета.
Душата дири си подслон.
С багаж във раница на гръб
и с кръст във дясната ръка,
вървя по жизнения ръб
в живота си, като река.
И плувам аз от бряг до бряг,
въртян от бурната вода.
Но като опитен моряк,
понасям мократа среда.
А оня бряг ми е целта -
брегът със друго битие.
Там няма циркови салта
и пият друго питие.
Че там е вечният живот
и там са земните мечти.
И там свещения кивот-
небесна манна и блести.
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados
Благодаря, Еси!
За посещението и за оценките.Радвам се, че харесахте! Поздрави от мен!