В ъглите ù живее самотата ми.
Отдавна съм надраснала основите:
поникнах като плевел – неочаквано.
Проврях се през комина, тънкоствола.
Високо се протегнаха ръцете ми:
подпрях се на чардаците – лиана.
Разцъфнах срещу залеза, по светло.
Покорна, се превих, за да остана.
А после чух как влизаш в тишината ù
(следите ти сама си бях наричала).
Увиснах на стената ù – разпятие.
В сълзите ми се скри едно „Обичам те!”.
© Йорданка Гецова Todos los derechos reservados