Ти беше моята прелюдия -
сега си моят тих пристан,
а другите си мислеха, че луда съм,
когато казвах, че си моят сбъднат блян.
Ти беше моята вълна в морето,
но как си едновременно и лед, и жар?
Дали си топъл, пита ме сърцето,
а аз му казвам, че си моят леден нар.
Опитвам те и пак не зная
дали си истина, или лъжа.
По принцип не обичам да гадая,
но някак сладка ми е таз игра.
И както птицата лети на сляпо,
така и аз се целя в тебе напосоки.
Дали си сам, или си с ято,
дали мечтите ти са нависоко?
Но има ли значение сега въпроса,
или е просто знак със кривната глава?
И отговорът е във думичките: Мой си!
Въпросът е къде си бил, любими, досега!
© Симона Гълъбова Todos los derechos reservados