9 ago 2008, 6:52

Лека нощ, добър ден 

  Poesía
835 0 3

Сбогом илюзии.

Младостта

                отминава.

Няма ги

                  старите дънки,

но има го

                  празния джоб.

Бягат китарите,

                            звънки,

белите струни

                           в косите блестят.

Няма романтика,

                                вятър.

Вече усещаме

                              само студа.

Няма звън

                      на чаши,

пием, за да избягаме

                                       от света.

Сбогом илюзии.

                           Младостта отминава,

с бясна скорост,

                           еднопосочно, отвъд...

Всъщност,

                 сигурно търсейки огъня, май

мнооого дълго се заседях.

Работа, семейство, кухня...

                                           ей, наистина остарях.

Лека нощ, Катерина.

И утре е Ден.

Тъжният вятър ще отмине...

Лека нощ,

                   Катерина.

                                                    *

Добър ден,

                      Катерина.

Дали е добър?

Вече  много време отмина,

а какво,

              Катерина -

няма нищо,

                       освен

                               лека нощ, и (може би)

                                                                        и утре е ден.

1997 г., Сандански, малък панелен апартамент

          

 

© Катя Пачова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??